Gratis webinar kansengelijkheid

We kijken terug op een succesvol, interactief webinar over kansen(on)gelijkheid onder leiding van Monaïm Benrida 

Dank voor je deelname & interesse. Kon je niet live aanwezig zijn of wil je het webinar nog eens terugkijken? 

Klik dan hier om het webinar Kansengelijkheid (donderdag 22 september 2022) terug te kijken.

De presentatie kun je hier downloaden

Feedback
Wat ons betreft volgen er meer webinars, maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Wat ging er goed? Wat kon er beter? En waarover zou een volgend webinar volgens jou moeten gaan?

Het beantwoorden van deze vragen kost je slechts drie minuten. Dat levert niet alleen meer nieuwe, inspirerende webinars op, maar ook een kortingscode wanneer je de vragenlijst volledig hebt ingevuld.

Klik hier om de enquête in te vullen. 

 

Gelijke Kansen Alliantie / Monaïm Benrida

De Gelijke Kansen Alliantie (GKA) werkt samen met scholen, gemeenten en maatschappelijke partners aan het verbeteren van kansengelijkheid in het onderwijs met aandacht voor thuis, school en de leefomgeving. Monaïm Benrida is vanaf dag één betrokken bij de alliantie, eerst als verkenner en tegenwoordig als programmaleider.

"Veel mensen associëren gelijke kansen met dat iedereen naar de universiteit moet kunnen gaan, maar daar gaat het niet om. Het gaat om het optimaal ontwikkelen van talent, en dat kan alleen als je aandacht hebt voor het kind. Dat gun ik elk kind en ik vind dat de opdracht voor onze samenleving. Wat we volgens mij vooral moeten beseffen met elkaar, is dat veel meer gekeken zal moeten worden naar wie nou in de klas zit. Daar moeten de vragen, de aanpak en de aandacht op aangepast worden. Wij moeten nog veel scherper kijken naar wat de leraar nodig heeft. De belangrijkste verschilmaker in het onderwijs is de leraar. Alles wat wij vanuit de Gelijke Kansen Alliantie doen, moet ervoor zorgen dat dát contact en de interactie tussen leerlingen en leraar, in dát ene klaslokaal, op die ene school, in die ene wijk, in die ene stad versterkt wordt."